Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu

WEB https://mustafakemalortaokulu21.meb.k12.tr
Adres : KOOPERATİFLER MAHALLESİ AKKOYUNLU CADDESİ DIŞ KAPI NO6 YENİŞEHİRDİYARBAKIR
VİZYON : Öğrencilerimizin zihninde,insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak.
MİSYON : Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen,erdemli ve çalışkan bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : MUSTAFA KEMAL İMAM HATİP ORTAOKULU TARİHÇESİ Okul binamız 1970 yılında “Diyarbakır Lisesi” olarak eğitim ve öğretime başlamış. 1974 yılında “Merkez Ortaokulu” ardından “Gazi Ortaokulu” adı ile eğitim ve öğretime devam etmiş, 1997-1998 eğitim öğretim yılından itibaren 8 yıllık kesintisiz ilköğretim uygulamasına başlamasından dolayı “Mustafa Kemal İlköğretim” okulu adı ile eğitim öğretime devam etmiş. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 4+4+4 uygulamasından dolayı “Mustafa Kemal Ortaokulu” adı ile eğitim öğretime devam eden okulumuz son olarak 2014 yılından itibaren Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu adı altında faaliyetlerine devam etmektedir. Okulumuzda 3 idareci, 40 öğretmen, 1 memur, 2 yardımcı hizmetli ve 540 öğrenci ile özverili, sağlıklı bir eğitim ve öğretim sürdürülmektedir. Özverili, sağlıklı eğitim ve öğretim; velilerimizin, personellerimizin ve öğretmenlerimizin gayretleri ile sağlanmaktadır. Okulumuz ilimizde en çok rağbet edilen İmam Hatip Ortaokuludur.Çalışkan ve erdemli nesiller düsturu ile öğrencilerimizi yetiştirmekten mutluluk duyuyoruz. Etkin, güvenilir ve titiz çalışmalar sonucunda öğrencilerimiz başarılı olacağı alanlara yönlendirilmektedir. Okulumuz TEOG Sınavında çok büyük başarılara imza atarak ilde İmam Hatip Ortaokulları arasında en yüksek başarı seviyesine ulaşmıştır.Türkiye’nin en seçkin Fen ve Anadolu liselerine öğrenciler yerleştirilmiştir. TÜBİTAK (Matematik) bölge ve il birincilikleri okulumuz öğrencilerine ait olup; bu alanda çok daha başarılı olmak için Matematik ve Fen Teknoloji kursları yapılmıştır. Okulumuzun tüm ihtiyaçları Okul Aile Birliği tarafından karşılanmaktadır. Sanat, Spor ve Sosyal Faaliyetlerimizde yoğun bir şekilde devam etmektedir. Yılsonu etkinlikleri resim sergisi, veli bilgilendirme seminerleri düzenlenmektedir. Atletizmimde 2014 yılında bölge birinciliği ve Türkiye üçüncülüğümüz mevcuttur. Futbol, veloybol, hentbol ve folklor alanlarında başarılarımız bulunmaktadır. DİMAY (Diyarbakır Matematik Yarışmalarında) son beş yılda öğrencilerimiz altın madalya kazanmışlardır. Amacımız öğrencilerimize vatanına milletine hayırlı insanlar yetiştirmek,erdemli ve çalışkan birey olma yolunda tüm donanımları kazandırmak, milli ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını, benimsemelerini ve geliştirmelerini sağlamaktır.Okulumuz OKS Sınavında çok büyük başarılara imza atarak il ve bölge birincilerini almıştır. Türkiye’nin en seçkin Fen ve Anadolu liselerine öğrenciler yerleştirilmiştir. TÜBİTAK (Matematik) bölge ve il birincilikleri okulumuz öğrencilerine ait olup; bu alanda çok daha başarılı olmak için Matematik ve Fen Teknoloji kursları yapılmıştır. Sanat, Spor ve Sosyal Faaliyetlerimizde yoğun bir şekilde devam etmektedir. Yılsonu etkinlikleri resim sergisi, veli bilgilendirme seminerleri düzenlenmektedir. Atletizmimde 2004 yılında bölge birinciliği ve Türkiye üçüncülüğümüz mevcuttur. Futbol, veloybol, hentbol ve folklor alanlarında başarılarımız bulunmaktadır. DİMAY (Diyarbakır Matematik Yarışmalarında) son beş yılda öğrencilerimiz altın madalya kazanmışlardır. 2006 OKS’de 216 öğrencimiz ve 2007 OKS’de 183 öğrencimiz Fen ve Anadolu Liselerine yerleştirilmişlerdir.

Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM
Saatler : 08:30-15:30
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİZCE-ARAPÇA
Isınma : DOĞALGAZ
Servis :
Ulaşım : ŞEHİRİÇİ ARABALARI OKULUN ÖNÜNDE GEÇMEKTEDİR.
Yerleşim Yeri : KOOPERATİFLER MAH. AKKOYUNLU CAD. DIŞ KAPI NO:6 YENİŞEHİR/DİYARBAKIR
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : DİYARBAKIR MERKEZİNDE BULUNMAKTADIR.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :